Nieuw Globe Theater in Diever geopend

DIEVER - In Diever is vanmiddag het nieuwe Globe Theater van het Shakespearetheater Diever
De officiële opening was om vier uur. De eerste voorstelling in het nieuwe theater - Midzomernachtdroom - zal begin volgend jaar te zien zijn.
Het idee voor het nieuwe theater stamt uit 2010 en is geïnspireerd op het Globe Theater in Londen. Er werd plannen en tekeningen gemaakt en daarna bleef het plan vijf jaar liggen. "Het kost natuurlijk veel geld. De wens was er wel, maar de centen om het te doen waren er niet", zegt Sloot.

Wens

"In december vorig jaar waren we bij Jacques Tichelaar en gedeputeerde Ard van der Tuuk voor een gesprek. Daar kwam een aantal dingen op tafel. Aan het einde van het gesprek hebben we de wens geuit om het hele jaar te kunnen doorspelen. We waren nog niet uitgepraat, toen Tichelaar al zei: Hoe, weet ik niet, maar we gaan het regelen", aldus Sloot.
Lees meer: Nieuw theater in Diever krijgt steeds meer vorm
Opening
Commissaris van de koning Jacques Tichelaar en burgemeester van Westerveld Rikus Jager openden het theater vanmiddag. Tijdens de opening was een documentaire over de bouw van het nieuwe theater te zien.

Première Richard III

Naast de opening van het nieuwe theater, is vanavond ook nog eens de première van het stuk Richard III in het openluchttheater in Diever. Die voorstelling is inmiddels al helemaal uitverkocht.
"We hebben dit jaar een recordaantal bezoekers met ruim 22.000. Dat hebben we nog nooit gehad. Meer kan eigenlijk ook niet, we zitten nu aan de maximale capaciteit. We hadden ook nog twee extra voorstelling ingepland, maar die zijn ook al helemaal uitverkocht", zegt Peter Sloot.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.