ACV te sterk voor Achilles 1894 in wedstrijd voor Traore

VOETBAL - De oefenwedstrijd tussen Achilles 1894 en ACV stond vanmiddag in het teken van Rachid Traore.
De middenvelder van Achilles zit sinds 4 januari in het vertrekcentrum in Ter Apel. Daar wordt hij voorbereid op zijn uitzetting naar zijn geboorteland Burkina Faso. Het publiek werd gevraagd een financiële bijdrage te leveren. Achilles wil met deze actie aandacht vragen voor de situatie van Traore.


Hagenauw
De wedstrijd werd 3-0 gewonnen door ACV. De Asser hoofdklasser was veel te sterk voor de zondag eerste klasser. ACV nam al binnen drie minuten de leiding door aanwinst Arjen Hagenauw. De oud spits van FC Emmen rondde een prachtige actie beheerst af.

De mooiste treffer kwam op naam van Haaye Feenstra. De middenvelder schoot, na een combinatie met Hagenauw, de bal schitterend in de kruising. Hagenauw bepaalde vanaf de stip al voor rust de eindstand.

Hensens
Bij Achilles stond een andere oud FC Emmen spits in de basis. Matthijs Hensens is dit seizoen herenigd met zijn oud trainer Theo ten Caat, die in de A-jeugd bij Emmen al de trainer van Hensens was. De spits had in de voorbereiding al vier keer weten te scoren, maar stond tegen ACV op een eiland en werd zelden gevonden. Hensens heeft het betaald voetbal nog niet uit zijn hoofd gezet. Ten Caat is ook trainer van de jeugd van FC Twente en Hensens hoopt indruk op zijn trainer te maken.
Deel dit artikel: