Mien mooiste plekkie: Sterrenwacht bij Hooghalen

HOOGHALEN - Drenthe is een prachtige provincie, maar wat is het allermooiste plekje? Tot en met vrijdag gaan we daarnaar op zoek. De favoriete plek van Aart Laferte uit Assen is de Sterrenwacht bij Hooghalen.
Waarom is dit de mooiste plek van Drenthe?
"Het is een uniek stukje natuur met die kolossale radiotelescopen die zo mooi opgesteld staan, met respect voor wat er hier allemaal gebeurd is. Ondanks het ellendige verleden hebben ze hier iets moois voor de toekomst geplaatst."

Hoe hebt u deze plek ontdekt?
"De veertien radiotelescopen maakten al indruk op me toen ik een jongetje van zes jaar oud was. Ik kreeg met mijn vader een rondleiding. Hij probeerde mij zo goed mogelijk uit te leggen waar die apparaten voor waren."

Wat maakt het zo mooi?
"Ik ben er nog steeds van onder de indruk. Je loopt hier over een gewoon bospad. Ineens doemt die schotel op. Dat is magisch."

Waarom komt u hier zo vaak?
"Omdat ik nieuwsgierig blijf naar wat de telescopen ontdekken. Ik vind de ruimtevaart interessante materie, maar ik heb er weinig verstand van. Ik zou heel graag door een medewerker van ASTRON bijgepraat worden over hoe het nou echt zit."
Deel dit artikel: