Actiegroep wil pand van de NAM in Assen laten beven

(Rechten: Facebook Gasverzet Groningen)
(Rechten: Facebook Gasverzet Groningen)
ASSEN - De actiegroep Coalitie Gasverzet Groningen gaat op zaterdag 24 september actie voeren bij het pand van de NAM in Assen.
Het is dan de bedoeling met de hulp van veel stampende mensen en trilplaten het gebouw aan de Schepersmaat aan het schudden te brengen.

Koekje van eigen deeg

'De NAM laat Groningen zo vaak en zo hard beven dat huizen scheuren en uit elkaar vallen. Omdat de NAM geen verantwoordelijkheid pakt voor de veiligheid gaan we ze op zaterdag 24 september een koekje van eigen deeg geven', schrijft de organisatie op de facebookpagina.

Hoeveel ellende moeten we nog over ons laten heen komen?

De organisatie schrijft verder er nog één maal een krachtige boodschap in te willen stampen bij de NAM en minister Kamp: 'Er moet een winningsplan komen dat ervoor zorgt dat Groningers normaal en veilig kunnen leven!'

Initiatiefnemers

De Coalitie Gasverzet wordt gevormd door onder meer de Groninger Bodem Beweging (GBB), Groningers in Opstand, Houd Groningen Overeind, GroenFront!, Onze Klei en Milieudefensie. Ook doen volgens de initiatiefnemers 'heel veel individuele bezorgde en boze Groningers' mee. Schokkend Groningen is één van de ondersteunende partijen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.