Inwoners Angelslo dreigen met rechtszaak om overlast aan te pakken

Drugsoverlast (Archieffoto RTV Drenthe)
Drugsoverlast (Archieffoto RTV Drenthe)
EMMEN - De gemeente Emmen krijgt nog een maand de tijd om een einde te maken aan de al jaren durende overlast door mensen met psychische- en drugsproblemen in de wijk Angelslo.
Gebeurt dit niet dan stappen bewoners van de Bensingecamp en omgeving eind september naar de rechter om de overlastplegers via juridische weg hun buurt uit te krijgen.

Burgerwacht

Dit stelt een woordvoerder van de groep verontruste bewoners. Zij klagen al meer dan twee jaar over ellende en overlast door drugsgebruikers en mensen met geestelijke problemen. Ze voelen zich niet langer veilig in hun eigen buurt. Omdat hun noodkreten aan de gemeente zonder resultaat bleven, startte de buurt begin dit jaar zelfs een burgerwacht.

Doodsbedreigingen

De steeds wisselende groep die aan de Hunsingecamp woont, zou verantwoordelijk zijn voor geluidsoverlast en doodsbedreigingen. "Sinds het begin van de zomervakantie zijn er zeker 20 incidenten geweest. Soms is er de hele nacht geschreeuw of lopen ze constant om je huis heen. Ook zijn er al kinderen bedreigd. Het is wachten tot de bom barst en er iemand door een overdosis sterft of iemand van ons wat aandoet. Die mensen zijn echt levensgevaarlijk", aldus een van de buurtbewoners.
Eén van de buurtbewoners stelt bovendien dat de herrieschoppers ook zelf erkennen dat ze niet in woonbuurt thuishoren. "Soms zijn ze helder en kun je met ze praten. Dan zeggen ze zelf dat ze hulp nodig hebben en hier niet thuishoren."
Eerder kaartte de partij LEF deze kwestie al aan bij het college van B en W van Emmen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl