Coalitie Gasverzet Groningen met trilplaten naar de NAM: 'Kleine aardbevingen zitten er wel in'

ASSEN - Met honderden mensen en een aantal trilplaten wil de coalitie Gasverzet Groningen het hoofdkantoor van de NAM in Assen laten trillen.
"Dat klinkt misschien grappig, maar vergis je niet, kleine aardbevingen zitten er wel in, zeker als we met z'n honderden komen", zegt woordvoerder Nettie Klompsma van de coalitie.


Gasbesluit
"We willen de NAM met hopelijk honderden mensen een koekje van eigen deeg geven", zegt Klompsma. De woordvoerder hoopt de NAM en minister Henk Kamp duidelijk te maken dat Groningen genoeg heeft van de gaswinning. "Het kortzichtige gasbesluit dat nu op tafel ligt brengt Groningen in gevaar. Er moet een winningsplan komen dat er voor zorgt dat Groningers normaal en veilig kunnen leven", vindt de coalitie.

'Neem je eigen trilplaat mee'
De actie is ontstaan uit een samenwerking tussen verschillende organisaties uit Groningen. Onder het motto 'Samen Sterk' hebben zij de krachten gebundeld. "Er komen fietsers vanuit Groningen, trekkers vanuit Appingedam en vanaf station Assen gaan mensen lopend naar het hoofdkantoor van de NAM", vertelt Klompsma. Mensen die zich willen aansluiten, kunnen zich zaterdag 24 september om 14.00 melden bij het hoofdkantoor van de NAM. "En neem je eigen trilplaat dan vooral mee en maak zoveel mogelijk lawaai voor een duidelijk signaal."

Op de Facebookpagina van de coalitie hebben inmiddels 74 mensen zich aangemeld voor het evenement.
Deel dit artikel: