Mien Mooiste Plekkie: het TT Circuit

ASSEN - Drenthe is een prachtige provincie, maar wat is het allermooiste plekje? De afgelopen drie weken zochten we daar naar. Vandaag, in de laatste aflevering, laten Peter en Jeanine Bults uit Assen hun mooiste plekkie zien: het TT Circuit.
Waarom is dit de mooiste plek van Drenthe?
Peter: "Aan de ene kant zit je midden in een natuurgebied.." Jeanine: "Aan de andere kant heb je de racerij. De Ramshoek bijvoorbeeld is een hele mooie plek. Daar heb je heide aan de ene kant als je bovenop zit en je naar links kijkt, heb je het circuit en als je naar rechts kijkt heb je de schaapjes. En dat vind ik altijd wel een bijzonder plekje om te zitten."

Hoe heeft u dit plekje ontdekt?
Jeanine: "Wij komen hier al van kleins af aan en eigenlijk zijn we een beetje opgegroeid op de TT-baan."

Wat maakt het zo mooi?
Jeanine: "De TT-lounge zoals het nu heet, de VIP-ruimte onder het gele dakje, zeg maar. Daar zijn wij afgelopen oktober getrouwd en ja, dat is wel een heel speciaal plekje voor ons." Peter: "Normaal kom je er eigenlijk nooit. Het is alleen voor de super-VIP's, dus om het dan mee te maken en om er nu dan weer terug te komen, wat eigenlijk niet mocht, is toch wel spannend."

Wat is uw mooiste herinnering aan deze plek?
Jeanine: Oh, dat is niet zo heel erg moeilijk. Wij zitten met de TT altijd bij de Rossi-tribune en Valentino Rossi heeft zijn honderdste overwinning gehaald op het TT-circuit en daar was ik bij en dat was echt één groot feest."
Meer over dit onderwerp:
Assen Mien Mooiste Plekkie TT Circuit
Deel dit artikel: