Organisatie Green Mountain Tour: Leg openbare weg aan op VAM-berg

WIJSTER - De eerste editie van de Green Mountain Tour was met 1460 wielrenners en mountainbikers een groot succes. En dat smaakt naar meer.

De toertocht brengt de fietsers over het Dwingelderveld en door het Vechtdal, met als hoogtepunt een dubbele beklimming van de VAM-berg. De renners fietsen tot het hoogste punt en moeten dan via dezelfde weg terug.

Heen en terug
"Het bedrijf is gewoon actief en vanuit veiligheidsoverwegingen hebben we hiervoor gekozen," zegt Attero-woordvoerder Leon Dirrix. "Bovendien heeft de Ronde van Drenthe het alleenrecht om over de berg heen te fietsen," zegt hij.

Nieuwe weg
De deelnemers vinden dat een kolletje de aantrekkelijkheid van Drenthe als fietsprovincie vergroot. De organisatie heeft wel een oplossing: "Leg gewoon een extra openbare weg aan," zegt Bastiaan van der Kraan.

Attero sluit niets uit, maar zegt bij monde van woordvoerder Dirrix dat het bedrijf wel iets anders te doen heeft dan wegen aanleggen. Leon Dirrix fietste zelf ook mee en vond de beklimming van de VAM-berg behoorlijk pittig.

Volgend jaar weer
Wat de organisatoren betreft, komt er volgend jaar zeker een tweede editie van de Green Mountain Tour.
Deel dit artikel: