Geen feestelijk jubileum voor Bloemencorso Eelde

EELDE - Het bloemencorso in Eelde beleefde een stroeve start dit jaar. Door het slechte weer tijdens de optocht van het Bloemencorso van vorig jaar moet het bestuur eerst de begroting weer op orde krijgen. Dat betekent dat er geen geld over is voor extra feestelijkheden.

"We hebben er bewust voor gekozen om het jubileum dit jaar niet te vieren," zegt voorzitter Jacqueline Haaijkens. "Vorig jaar was financieel echt een domper. We willen nu opbouwen en toewerken naar de 65e editie. Dan komt het grote feest, dat moet goed komen."

Wrijving
Dat het bestuur het dit jaar niet makkelijk had, is volgens de Haaijkens 'geen geheim'. Een paar maanden na het vertrek van voorzitter André Ensing stapte de nieuwe voorzitter Coen Hofstee op. Er zou sprake zijn van wrijving met de rest van het bestuur. Haaijkens werd daarop benoemd tot interim-voorzitter van de stichting Bloemencorso Eelde.

Van de bezuinigingen die het bestuur moest invoeren merkt de bezoeker niets.

Oranje dahlia
Met de dahlia's gaat het ondanks het slechte weer goed, zegt voorzitter van de bloemencommissie Niek Hooyman. Volgens hem ligt het grootste probleem bij de oranje dahlia. Die wordt dit jaar veel gebruikt, omdat het thema 'Made in Holland' is. Hooyman: "Maar we kunnen waarschijnlijk extra oranje dahlia's inkopen bij andere corsodorpen."

Volgens de bloemenvoorzitter is dit jaar sprake van een levendige handel in de bloemen. "Onze dahlia's doen het goed, vergeleken met andere corsodorpen. Er is dan ook veel vraag naar en dat is goed nieuws voor onze wijken. In Valkenswaard, waar ze ook een bloemencorso houden, is de meerderheid van de dahlia's bijvoorbeeld verrot door het slechte weer. Zij kopen dahlia's uit Eelde."

Live op TV Drenthe
Zaterdag 3 september is het zo ver. Dan maken zestien praalwagens weer hun tocht van 2,5 kilometer door het centrum van Eelde. Het corso is die dag vanaf 14.30 uur live te zien op TV Drenthe, TVOost, Omroep Gelderland en Omroep Brabant.
Deel dit artikel: