Hemmeltiedrecept: ovenschotel met gehakt, prei en aardappel

Ingrediënten:
10 gram boter
2 eetlepels zonnebloemolie
750 gram rundergehakt of half om half.
250 gram champignons (in plakjes schoongeveegd)
3 preien ( in ringen schoongemaakt)
nootmuskaat
2 eieren
4 eetlepels verse peterselie ( fijngehakt)
6 grote vastkokende aardappels ( geschild en in plakjes gekookt)
75 gram belegen kaas ( geraspt)

Benodigd:
Ovenschaal (ingevet)

Bereiden:
Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak het gehakt snel korrelig en gaar.
Schep als het gehakt bijna klaar is de plakjes champignons er doorheen en bak even mee.

Schep het gehaktmengsel met het braadvet in een kom, roer de preiringen erdoor en breng op smaak met wat zout en peper en nootmuskaat. Laat dit mengsel afkoelen.

Klop vervolgens de eieren en peterselie door het gehakt. Bedek de bodem van de ovenschaal met de helft van de aardappelschijfjes. Schep het gehaktmengsel in de schaal en leg de overgebleven schijfjes aardappel dan weer op het gehakt en bestrooi met geraspte kaas.

Verwarm dit gerecht 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Bereidingstip: roer 2 eetlepels tomatenpuree door het gehakt.
Meer over dit onderwerp:
Recepten
Deel dit artikel: