'We fokken al 15 jaar honden en er is nog nooit iets gebeurd'

NIEUW-BUINEN - De eigenaar van de rottweilers die gisteren een 2-jarige peuter toetakelden in Nieuw-Buinen is aangeslagen en enorm geschrokken.
"We fokken al vijftien jaar honden en er is nog nooit iets gebeurd. Het is een groot raadsel hoe dit heeft kunnen gebeuren," aldus eigenaar Monika Eefting.
"We zijn vreselijk verdrietig. We missen de honden heel erg, maar zoiets mag nooit meer gebeuren. We hebben er daarom voor gekozen de honden te laten inslapen."
Het 2-jarige slachtoffer is het zoontje van een vriend van de eigenaar. Het incident gebeurde in de achtertuin. De honden wisten te ontsnappen uit hun verblijf. De peuter werd op meerdere plaatsen gebeten. Zijn toestand is stabiel.
'Geen problemen'
Burgemeester Jan Seton van de gemeente Borger-Odoorn vertelt aan Radio Drenthe dat
er geen signalen waren dat er problemen waren bij de fokker in de woonwijk in Nieuw-Buinen. "Wat ons betreft is er nooit een illegale situatie geweest. We kijken er wel even verder naar. Ook zoeken we uit of er überhaupt een vergunning nodig was. Daar duiken we in."
Gedragstest
De eigenaar heeft besloten de honden die de peuter grepen in te laten slapen. De twee andere honden zitten tijdelijk in een asiel. "De gemeente heeft een brief naar de eigenaren gestuurd waarin we verzoeken de honden een gedragstest te laten doen. Zo kunnen we inschatten of deze honden ook speciale maatregelen moeten krijgen of niet," zegt burgemeester Seton.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.