Vrachtwagens worden volgeladen voor fietstocht naar Mont Ventoux

MEPPEL - Drie vrachtwagens worden dit weekend volgeladen in Meppel met spullen voor de actie Groot verzet tegen kanker op de Mont Ventoux in Frankrijk. 760 mensen beklimmen de berg volgende week om geld in te zamelen voor bestrijding van de ziekte.
In de wagens gaan onder meer zo'n honderd racefietsen, dranghekken en eten en drinken. Volgens voorzitter Henk ten Hulscher is het belangrijkste wat wordt meegebracht een tent. Daarin wordt tijdens de actie samen gegeten en daarin komen verhalen los over de ziekte.

Aan de wieg
Ook de zeventigjarige Rein Gaastra levert zijn fiets af bij de inpakhal van Parts Express in Meppel. Hij en zijn vrouw stonden aan de wieg van de actie. Zij hebben de actie samen met vrienden en bekenden opgezet toen hun zoon Rene een hersentumor kreeg.

Zelf
De meeste jaren stonden ze langs de kant, maar dit jaar stapt ook Rein zelf op de fiets. Voor het eerst. Hij wilde het doen omdat de actie haar tienjarig bestaan viert. Behalve de wielrenners gaan er ook nog zeventig vrijwilligers naar Frankrijk.

Begin komende week moeten de vrachtwagens aan de voet van de Mont Ventoux staan. Op 1 en 2 september wordt de berg opgefietst en -gelopen.
Deel dit artikel: