Kijk hier naar dag twee van de MXGP Assen [video]

MOTORCROSS - Over twee dagen kwamen er zo'n 30.000 bezoekers naar het TT Circuit van Assen voor de strijd om het wereldkampioenschap motorcross.
Een stortbui zorgde vanmorgen voor een loodzware baan, waarop de Nederlanders een hoofdrol opeisten.

MX2
Tweevoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings gaf de dag kleur. Hij maakte z'n rentree na een sleutelbeenbreuk en won meteen de MX2-klasse. In de eerste manche moest hij Thomas Covington nog voor zich dulden, de tweede manche was voor de Brabander. Zelf was Herlings overigens zeer ontevreden.

MXGP
In de koningsklasse; de MXGP stond landgenoot Glenn Coldenhoff twee keer op het podium. Zowel in de eerste als in de tweede manche werd hij derde. De Belg Clement Desalle was met twee tweede plaatsen de beste overall.

Vrouwen
Ook bij de vrouwen was er succes voor Nederland. Nancy van de Ven uit Vlissingen won de tweede race bij de vrouwen. Op een kletsnatte baan maakte zij er met haar concurrente Courtney Duncan uit Nieuw Zeeland een prachtige strijd van.

Veteranen
De veteranen hadden de eer om meteen na de wolkbreuk te starten. De Zweed Mats Nilsson kon het best met de omstandigheden overweg. Hij won beide manches en won de wereldtitel. Paul Woldendorp uit Yde eindigde na twee wedstrijden op de tiende plaats overall.

Meer over MXGP in Assen: 
MXGP trekt 30.000 mensen: regen kostte publiek
Dag 1 van de MXGP in Assen
Knappe 3e plek Glenn Coldenhoff 
Herlings grote man in MX2
Herlings: Het was een nachtmerrie eigenlijk
Deel dit artikel: