Knappe derde plek Glenn Coldenhoff in MXGP

MOTORCROSS - Glenn Coldenhoff uit Heesch heeft een knappe derde plek behaald tijdens de MXGP in Assen. De Brabander werd zowel in de eerste als in de tweede race derde. De Grand Prix werd gewonnen door de Belg Clement Desalle voor Antonio Cairol uit Italië.
"Het leek wel ballet"
Door de zware regen in de ochtend was het circuit loodzwaar geworden. "Het was gewoon gigantisch zwaar met hele diepe sporen, Het leek wel op ballet", aldus Coldenhoff. In de tweede manche pakte de KTM coureur de leiding, maar zag in de slotronden Dessale en Cairoli hem nog passeren.

Ongeloof
Coldenhoff wist niet dat hij in het eindklassement van de dag ook als derde was geëindigd. "Ik had het niet door. Toen ik terugkwam vroeg ik iedereen of ik op het podium was gekomen. Iedereen zei van wel, maar ik wilde het niet geloven. Het podium was ook mijn doel dit weekend."

Pech met het weer
In tegenstelling tot Jeffery Herlings, was Coldenhoff wel te spreken over het circuit. "Achteraf heeft de baan het goed gehouden. We hadden wat pech met het weer. Herlings heeft vorig jaar hier niet gereden, maar dit jaar was het circuit wat langer en beter. En omdat het zo zwaar is doet deze baan zeker niet onder voor andere banen."

Tim Gajser
Tim Gajser had een minder goed weekend. De leider in de stand om het wereldkampioenschap kon dit weekend in Assen wereldkampioen worden, maar zag Cairoli dichterbij komen. Met nog twee races voor de boeg heeft de Sloveen nog 76 punten voorsprong.

Meer over MXGP in Assen: 
MXGP trekt 30.000 mensen: regen kostte publiek 
Dag 1 van de MXGP in Assen
Dag 2 van de MXGP in Assen
Herlings grote man in MX2
Nancy van de Ven wint tweede manche Assen: Ik had niks te verliezen
Deel dit artikel: