Herlings: Het was een nachtmerrie eigenlijk

MOTORSPORT - Jeffrey Herlings was vanmiddag zonder twijfel de grote man op het TT-Circuit. De tweevoudig wereldkampioen in de MX2-klasse werd 2e en 1e op de loodzware baan in Assen, waardoor de Brabander zijn leiding in de WK-stand vergrootte naar 76 punten op de Zwitser Seewer. "Als ik dit vanochtend geweten had, dan had ik er meteen voor getekend", aldus een dolgelukkige Herlings die totaal niet te spreken was over zijn weekend in Drenthe.
"Ik kon wel huilen"
"Het was eigenlijk een nachtmerrie", vervolgde Herlings. "Het hele weekend liep het niet. Tijdens de kwalificatie liep de motor stuk waardoor ik de allerslechste startplek had en dan kwam er ook nog eens die hevige regenval bij. Alles zat dus gewoon tegen. Ik moest bijna huilen voor de start van de eerste manche, zo erg vond ik het."

"De 1e manche moest ik overleven"
De eerste manche startte ook nog eens dramatisch voor Herlings. "Door de regenval was de baan compleet vernietigd. Ik was slecht weg en kwam in de eerste ronde ook nog twee keer ten val. Ik zag niets meer door mijn bril en mijn handschoenen zaten vol water. Het was afzien, maar gelukkig maakten meerdere coureurs fouten en finishte ik toch nog als tweede."

"Er zijn natuurlijk wel stalorders"
Herlings was over race 2 wel tevreden. "Zeker als je bekijkt vanaf welke plek ik moest starten." Het enige probleem waar Herlings mee te kampen had in die tweede manche was zijn teamgenoot Prado, die in de eerste helft van de manche continu in gevecht ging met de Nederlander. Het leverde hem een waarschuwend vingertje op van Herlings, die er na afloop wel om kon lachen. "Er zijn natuurlijk wel stalorders in deze fase van het kampioenschap en ik wil gewoon geen risico's lopen. Maar ach, ik ben ook 16 jaar geweest. Hij wil gewoon winnen. Ik neem het hem niet kwalijk."

Herlings kan volgende week in het Amerikaanse Concord zijn derde wereldtitel in de MX2 veiligstellen.

Meer over MXGP in Assen:
MXGP trekt 30.000 mensen: regen kostte publiek
Dag 1 van de MXGP in Assen
Dag 2 van de MXGP in Assen
Knappe 3e plek Glenn Coldenhoff
Herlings grote man in MX2
Nancy van de Ven wint tweede manche Assen: Ik had niks te verliezen
Meer over dit onderwerp:
Motorsport MX2 MXGP Herlings Assen TT
Deel dit artikel: