MXGP trekt 32.000 bezoekers: regen kostte publiek

MOTORSPORT - De MXGP op het TT-circuit van Assen trok dit weekend met ongeveer 32.000 toeschouwers zo'n drieduizend bezoekers minder dan vorig jaar.
Sportpromotor en drijvende kracht achter het evenement, Lee van Dam, verwacht niet dat de iets mindere opkomst zal zorgen voor een negatief banksaldo. "Op dit moment kan ik daar nog niet zoveel over zeggen, maar ik denk dat we er wel uitkomen." 

'Natuurlijk kostte de regen ons toeschouwers'
Van Dam vervolgt: "Het is jammer dat het vanochtend regende. Er zijn ongetwijfeld mensen geweest die om om negen uur uit het raam keken en besloten hebben om niet te komen. Verder kan ik alleen maar tevreden zijn. De wedstrijden waren goed en met Jeffrey Herlings hadden we een gedroomde winnaar in de MX2-klasse. Ook Glenn Coldenhoff deed het met zijn twee derde plaatsen uitstekend in de MXGP-klasse. Daarnaast ben ik heel trots op dat wat we, met een hele kleine organisatie, hebben neergezet in zeer korte tijd. De teams waren tevreden, organisator Youthstream was dat ook. Genoeg redenen om ermee door te gaan. Op naar jaar drie en vier."  

'Grand Prix of Nations stap dichterbij'
Eind mei werd bekend dat het TT Circuit in Assen nadrukkelijk in de race is om in 2018 de Motocross of Nations, de allergrootste motorcrosswedstrijd ter wereld, naar Assen te halen. Dat is een wedstrijd waarin ieder land haar drie beste coureurs afvaardigt. De landen strijden met teams tegen elkaar. Het is het traditionele toetje van het seizoen in september, als de strijd om de wereldtitel beslist is.

Het organiseren van dat evenement is na dit weekend een stap dichterbij gekomen. Die bevestiging kreeg Van Dam van de hoge bazen van Youthstream. En nu? "Een definitieve 'go' hopen we eind september te krijgen. We hebben de steun van de overheid en het NOC*NSF nodig. Daarom staat er komende maand een aantal presentaties gepland. Als die goed verlopen, dan kunnen we los." 

Meer over de MXGP: 
Dag 1 van de MXGP in Assen
Dag 2 van de MXGP in Assen
Knappe 3e plek Glenn Coldenhoff 
Herlings grote man in MX2 
Herlings: Het was een nachtmerrie eigenlijk
Meer over dit onderwerp:
Motocross MXGP MX2 TT circuit TT Assen
Deel dit artikel: