Emmen sluit contracten met Wmo-aanbieders

De zes gebieden in Emmen (tekening: gemeente Emmen)
De zes gebieden in Emmen (tekening: gemeente Emmen)
EMMEN - De gemeente Emmen heeft contracten met de meeste Wmo-aanbieders afgesloten.
Schoonmaakondersteuning en begeleiding zijn hierin samengevoegd. De gemeente denkt dat die samenvoeging tot beter maatwerk moet leiden. Ook zijn contracten afgesloten voor beschermd wonen en voor hulpmiddelen.
Zes deelgebieden
Het werkgebied binnen de gemeente Emmen wordt opgedeeld in zes gebieden. In elk gebied wordt één grotere zorgaanbieder hoofdaannemer. Die hoofdaannemer moet samen met andere zorgaanbieders bepalen hoe de zorg geleverd wordt. Volgens de gemeente is het de bedoeling dat er voor cliënten zo min mogelijk verandert.
Voor het deelgebied Emmen-Zuid is nog niet duidelijk wie de hoofdaanbieder wordt. Daarover loopt nog een kort geding. De deelgebieden de Blokken, de Monden, de Velden, Emmen-Noord en Oost hebben inmiddels wel een hoofdaanbieder.
Lees meer: Zorgteams voor uitvoering Wmo in Emmen
Meer samenwerken
In de gemeente Emmen zijn drie grote schoonmaakorganisaties en 59 zorgaanbieders. Wie zorg nodig heeft, kan die nu nog zelf uitzoeken. Emmen wil dat vanaf 1 januari 2017 anders doen, zodat meer samengewerkt wordt. Het Wmo-contract voor hulpmiddelen gaat eerder in, vanaf 1 november dit jaar.
Een aantal kleinschalige zorgaanbieders was het met niet eens met de veranderingen en spande eerder al een kort geding aan. De rechter gaf de gemeente afgelopen juli gelijk.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.