Recordaantal buitenlandse studenten voor internationale pabo Meppel

MEPPEL - De internationale opleiding voor leerkrachten in Meppel start dit leerjaar met een recordaantal leerlingen. Zo'n zeventig eerstejaars uit landen van over de hele wereld beginnen aan hun introductieweek.
Stenden Hogeschool in Meppel is sinds enige tijd een internationaal gecertificeerde lerarenopleiding. De enige in Nederland. Daarmee kan de school zich richten op studenten uit de hele wereld. Alle lessen worden in het Engels gegeven. Ook in de kantine van de school wordt Engels gesproken.

Studenten wonen veelal ook in Meppel
"Dit jaar zijn er meer buitenlandse studenten dan anders. Ze komen uit Italië, Bulgarije, Roemenië, heel veel uit Duitsland, maar ook uit Burkina Faso, Ghana en de Verenigde Staten", zegt locatieleider Ton Gelmers van Stenden Hogeschool. En dat zijn studenten die veelal in Meppel gaan wonen op een speciale campus.

Amsterdam is dichtbij
Dat de opleiding niet in een bekende stad als Amsterdam is gevestigd, is geen probleem volgens Gelmers. "Voor buitenlanders ligt Meppel dicht bij Schiphol. Binnen anderhalf uur ben je met de trein in Amsterdam. Dat is voor deze studenten heel belangrijk." Het zijn ook vaak kinderen van ouders die jarenlang in het buitenland hebben gewoond. Zij zijn naar de internationale school geweest en willen graag zelf les geven aan leerlingen op een internationale school. Daarom zoeken ze een opleiding als die in Meppel.

Studenten willen allemaal in het buitenland aan de slag
De studie in Meppel duurt vier jaar. In die vier jaar moeten de studenten een aantal stages doen in het buitenland. Aan het eind kunnen ze er nog een jaar aan vast plakken om ook een lesbevoegdheid voor Nederland te halen.

De komende dagen doen de nieuwe studenten mee aan een introductieweek. Daarbij is het de bedoeling dat ze elkaar, de school en Meppel leren kennen. Vrijdag wordt afgesloten met een groot feest.
Deel dit artikel: