Scootmobielen en rollators in Schoonoord: Drentse Seniorendag

SCHOONOORD - Opnieuw een stampvolle tent, vrolijkheid alom en een gemiddelde leeftijd van zo'n 75 jaar.
Op het terrein van openluchtmuseum Ellert en Brammert werd vandaag de tweede Drentse Seniorendag gehouden.

102 jaar
Bewoners van woonzorgcentrum De Holdert in Emmen werden met busjes naar het evenement gebracht. "Dat is nog een hele operatie", laat woordvoerder Andre Belt van het centrum weten. "Het is een heel leuke dag voor de bewoners, met zo'n dertig personen gaan we die kant op." De oudste van die bewoners is de 102-jarige mevrouw Van de Zande.

700 senioren
Op het evenement kwamen zo'n 700 senioren af, uit alle hoeken van onze provincie. "Met 700 mensen zit de tent niet helemaal vol", zegt Klaas Schepers van de organisatie. "Maar dat moet ook eigenlijk niet, want de senioren hebben ruimte nodig. Zo ziet u hier rond de honderd rollators staan."

Ruim veertig jaar geleden kende Schoonoord een vergelijkbaar feest voor ouderen. Vorig jaar kwam het evenement opnieuw tot leven. Daar kwamen toen 500 mensen op af.


Programma
Burgemeester Bert Bouwmeester van Coevorden verwelkomde de gasten en verrichtte de officiële opening van de Drentse Seniorendag. Vervolgens was er een optreden van de Schaop'n Dansers uit Exloo en vanmiddag stonden Drenthe Plat en Amusementskoor Hoogeveen op de planken. En tussen de bedrijven door werd natuurlijk goed gegeten en gedronken.
Deel dit artikel: