Bewoners Noordbargerstraat Emmen voorlopig verlost van sluipverkeer

EMMEN - Na vier maanden keert de rust terug in de Noordbargerstraat in Emmen. Vandaag kwam er een einde aan een verkeersproef, waarbij een afsluiting was geplaatst in de Ermerweg. Die leidde tot overlast in de Noordbargerstraat.
De proef werd gedaan op initiatief van de gemeente en Plaatselijk Belang. De gemeente wilde het verkeer voor Wildlands via de Rondweg en de Hondsrugweg naar de parkeerplaatsen leiden.

De betonnen afscheiding op de Rondweg blijft, in afwachting van de ombouw van de aansluiting op de N34, wel bestaan. Door de afscheiding kan verkeer vanaf de N34 niet meer door Noordbarge richting Emmen rijden.

Wisselende reacties
De proef leidt tot wisselende reacties. Mensen die aan de Ermerweg wonen zijn blij dat er veel minder verkeer voor hun deur langs komt. Maar de auto's die de Ermerweg nog wel nemen stuitten de afgelopen maanden op barrières en reden vervolgens vaak via de Noordbargerstraat.Bewoners aan die straat zijn daarom veel minder te spreken. "Je kunt wel stellen dat het aantal auto's hier is verviervoudigd", vertelt bewoner Elgar Feddema. "Volgens mij heeft de gemeente een oplossing bedacht voor een probleem dat er helemaal nog niet was. Ze hadden ook eerst kunnen kijken wat de gevolgen van de komst van Wildlands zouden zijn."

Evalueren
Voorzitter Onno te Nuyl van plaatselijk belang Noordbarge zegt tevreden te zijn over de proef. Wel erkent hij dat de bewoners aan de Noordbargerstraat meer overlast hebben gekregen. Gemeente, Plaatselijk Belang en bewoners gaan de verkeersproef nu evalueren. "Ons gezamenlijk doel is om de verkeersstroom door Noordbarge te laten afnemen", aldus wethouder Wilms.
Deel dit artikel: