Staande ovatie na première Onderweg naar Later in Emmen

EMMEN - De handen gingen stevig op elkaar in de oude dierentuin in Emmen na de première van theatervoorstelling Onderweg naar Later.
"Vanavond klopte het, ik ben zo trots op wat hier vanavond allemaal gebeurd is", reageert een geëmotioneerde regisseur Geke Hoogstins na afloop.

Jonge hoofdrolspeler
De theatervoorstelling vertelt het verhaal van de jonge Hylko, gespeeld door de 14-jarige Olivier Slebos. Hij speelde vanavond voor het eerst in een grote voorstelling. "Het ging heel goed, ik vond het echt heel gaaf", vertelt hij vijf minuten nadat hij een daverend applaus in ontvangst heeft mogen nemen.

In totaal kwamen er duizend man op de première af, voller kon de tribune ook niet. "Toen ik al die mensen voor het eerst zag dacht ik wel even van wauw, maar ik vond het heel leuk om te doen", aldus Slebos.

Onderweg naar Later
In de voorstelling belandt Hylko in een aparte, tijdloze wereld. Aan de hand van een tijd- en wereldreiziger wordt hij meegenomen op reis. Die reis gaat van het ontstaan van Moeder Aarde tot de planeet zoals 'ie nu is. 

Bezoekers kwamen tijdens het stuk oren en ogen tekort om alle details goed te zien. Rechts schoten de vlammen uit de grond, links reed er een grote legerwagen het terrein op terwijl op het grote plateau in het midden prachtig werd gedanst. En dit alles op de savanne van de oude dierentuin in Emmen.

Vijf sterren
"Vijf sterren, ja schrijf ze maar op hoor", roept een bezoeker enthousiast na afloop. "Alles was prachtig, van de muziek tot het licht en de locatie", vervolgt hij. "Ja dat het hier in de omgeving in de dierentuin is, dat is ook geweldig", vult een passant hem aan. 

Boodschap
Regisseur Geke Hoogstins probeert met de voorstelling een boodschap mee te geven aan het publiek. Tijdens het stuk waren er op twee grote schermen beelden te zien van de schoonheid van de aarde. Maar ze wil dat die aarde ook mooi blijft. 

"En de enige manier om dat te doen, om met z'n allen onderweg naar later te kunnen lopen, dat is dat we er met z'n allen wel iets voor doen", vertelt ze na afloop. 

Volle bak
Zoals gezegd was de première vanavond uitverkocht. Ook de komende dagen, tot en met zondag, is dat het geval. Alleen voor de zondag zijn nog enkele kaarten beschikbaar laat de organisatie weten.
Deel dit artikel: