Theatervoorstelling tussen de schapen op het Dwingelderveld

RUINEN - Het Dwingelderveld is tien avonden lang het decor van theatervoorstelling KUDDE.
Met een koptelefoon op wandelt het publiek tussen de schapen door en luistert naar een verhaal verteld door acteur Hans Dagelet.
KUDDE is een voorstelling zonder acteurs en dat is volgens regisseur Heleen van Doremalen een bewuste keuze: "We wandelen door een beschermd natuurgebied en tijdens de zonsondergang moeten we niet storend zijn voor de natuur. Vandaar de koptelefoons." Van Doremalen maakte de voorstelling samen met beeldend kunstenaar Leonie Muller.

Mensen zijn kuddedieren

Van Doremalen vond de gelijkenissen tussen het gedrag van schapen en mensen zo opvallend dat ze er een voorstelling over moest maken: "Ik wil mensen bewust maken van de keuzes die ze gemaakt hebben en ook kunnen maken. Ik hoop dat ze aan het einde van de voorstelling nadenken of ze doen wat ze willen of wat ze moeten."
Buiten voorstellingen maken is niet echt makkelijk: "Iedereen raadde me af om op locatie een voorstelling te gaan maken. Veel te moeilijk. Dat triggert mij om extra mijn best te doen."

Opschieten

Vorig jaar werd KUDDE al gespeeld in Brabant. Nu is de voorstelling naar Drenthe gehaald, omdat Nationaal Park Dwingelderveld 25 jaar bestaat. KUDDE is iedere avond te zien tot zondag 11 september. Wilt u er nog naar toe, dan moet u opschieten, er zijn nog maar een paar kaarten verkrijgbaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl