Hoogeveen erkent geen aansprakelijkheid dood Sharleyne: 'We hadden dit verwacht'

HOOGEVEEN - De gemeente Hoogeveen erkent geen aansprakelijkheid voor de dood van de 8-jarige Sharleyne. Dat blijkt uit informatie die advocaat Liesbeth Poortman heeft gekregen.
Sharleyne werd in de nacht van 7 op 8 juni 2015 dood gevonden bij de flat De Arend in Hoogeveen, waar ze met haar moeder woonde. Wat er precies is gebeurd, is nog altijd onduidelijk.

'CJG had moeten ingrijpen'

Advocaat Liesbeth Poortman heeft de gemeente namens de vader van Sharleyne
voor het drama. Ze vinden dat de hulpverlening heeft gefaald waarvoor de gemeente verantwoordelijk is.
Lees meer: Een jaar na het drama Sharleyne: alle ontwikkelingen op een rij
Protocollen
Volgens de advocaat van de gemeente zijn alle protocollen nageleefd. Dat zou staan in een onderzoeksrapport van de inspectie voor jeugdzorg. Maar volgens Poortman wordt de belangrijkste conclusie uit dat rapport niet genoemd, de veiligheid van het kind. "De inspectie concludeert dat de instanties te weinig oog hadden voor de belangen en de veiligheid van het kind."

Geen prioriteit

De gemeente zou bereid zijn om een gesprek aan te gaan over een eventuele tegemoetkoming, maar volgens de raadsman is er geen enkele grond om de aansprakelijkheid te erkennen. Een gesprek met de gemeente heeft volgens Poortman geen prioriteit. "We willen ons eerst volledig richten op de procedure bij het gerechtshof om heropening van het strafrechtelijk onderzoek." Deze week werd bekend dat het gerechtshof de moeder van Sharleyne wil horen.

Geen commentaar

De gemeente Hoogeveen wil geen commentaar geven op de kwestie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.