Advocaat vader Sharleyne: Het horen van moeder is een positieve ontwikkeling

HOOGEVEEN - Advocaat Liesbeth Poortman noemt de oproep voor het horen van de moeder van Sharleyne door het gerechtshof in Leeuwarden een positieve ontwikkeling.
"Ik kan niet in het hoofd van het hof kijken, maar ik heb zelf het idee dat het hof denkt: het overlijden van een meisje onder verdachte omstandigheden kunnen we niet zomaar afsluiten", aldus Poortman.
Lees meer: Een jaar na het drama Sharleyne: alle ontwikkelingen op een rij
Aanhouding
De 8-jarige Sharleyne wordt in de nacht van 7 op 8 juni 2015 dood gevonden bij de flat De Arend in Hoogeveen. De politie onderzoekt de zaak en houdt de moeder van Sharleyne aan op verdenking van betrokkenheid bij de dood van het meisje. De vrouw wordt twee dagen later vrijgelaten maar blijft wel verdachte voor de politie.

Vervolging afdwingen

Het Openbaar Ministerie stopt na een aantal maanden het onderzoek en seponeert de zaak omdat er geen aanwijzingen zijn voor een strafbaar feit. De vader van Sharleyne wil toch vervolging afdwingen en start daarvoor een procedure bij het gerechtshof. In deze procedure wil het gerechtshof nu de moeder van Sharleyne horen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.