Hemmeltiedrecept: Thaise biefsalade
Ingrediënten:
1 biefstukje
Peper – zout – boter
150 gram komkommer
1 tomaat
1 rode ui
½ rode paprika
1 zakje ijsbergsla
4 el olijfolie
2 el citroensap
1 el suiker
½ rode peper (fijn gesneden)
Aluminiumfolie
Kruid de biefstuk met peper en zout en bak ‘m in een klontje boter zo’n twee tot 3 minuten per kant. Leg de biefstuk op een voorverwarmd bord en dek af met aluminiumfolie.
Snijd de groenten in stukjes en doe ze in een kom met de ijsbergsla.
Maak in een ander kommetje een dressing van citroensap, olijfolie, suiker, half rood pepertje.
Vermeng de dressing met de salade en snijd de biefstuk in dunne plakjes.
Leg de biefstuk bovenop de salade. Direct serveren.
Snijd de groenten in stukjes en doe ze in een kom met de ijsbergsla.
Maak in een ander kommetje een dressing van citroensap, olijfolie, suiker, half rood pepertje.
Vermeng de dressing met de salade en snijd de biefstuk in dunne plakjes.
Leg de biefstuk bovenop de salade. Direct serveren.
TIP: Houd je van pittig? Verwijder dan niet de zaadlijsten en zaadjes uit de rode peper, maar snijd alles fijn. Heerlijk!