Campingpiraten actief in Noord-Nederland: 'Openstaande rekening van 450 euro'

GASSELTE - In Drenthe en Groningen is een stel campingpiraten actief. Een man en een vrouw komen kamperen en vertrekken zonder te betalen.
Het laatste slachtoffer is camping De Berken in Gasselte. "Ze komen aan zonder vooraf te boeken en zeggen dan eerst vier dagen te willen blijven. Vervolgens zeggen ze dat het zo goed bevalt, dat ze langer willen blijven. Als mensen ongepland aankomen, dan betalen ze pas achteraf", zegt eigenaar Jan van der Weide.

Openstaande rekening
Het stel stond uiteindelijk negentien dagen op de camping. "Ze lieten rommel achter en een openstaande rekening van zo'n 450 euro."

De twee verbleven ook op campings De Hondsrug in Eext en Boerenbont in Vlagtwedde. "We kwamen erachter dat ze er meer vreemde praktijken op nahielden. Ze waren ook in Veendam en Wildervank weggestuurd", vertelt Ella Volders van camping Boerenbont. Volgens Volders komen de campingpiraten uit het Noorden. "Ze praten heel plat."

Tips via Facebook
Er zou nog wel contact zijn geweest met het stel via e-mail, maar dan kreeg de campingeigenaar vaak een smoes te horen. Van der Weide kreeg via Facebook veel tips en reacties binnen. Ook is de politie ingelicht.