Oud-militair tegen Admilson R.: 'Appie, erken dat je mij onrecht hebt aangedaan'

Admilson R. zou een granaat in een bushmaster hebben gegooid (Archieffoto RTV Drenthe)
Admilson R. zou een granaat in een bushmaster hebben gegooid (Archieffoto RTV Drenthe)
ASSEN - Oud-militair Erik Groenendijk heeft vanavond Admilson R. uit Hoogeveen opgeroepen om te erkennen dat hij hem onrecht heeft aangedaan. Dat deed hij in het tv-programma Pauw.
Admilson R., die met zijn broertje een
uitzit voor de moorden op Berend Smit uit Dwingeloo en het echtpaar Veenendaal uit Exloo, was in 2010 op uitzending naar Afghanistan met Groenendijk. Terwijl Groenendijk in een bushmaster op zoek ging naar zijn iPod, waarschuwde Admilson hem voor een handgranaat. De granaat ontplofte vlak nadat hij het militaire voertuig ontvluchtte.
Lees meer: Oud-militair Groenendijk: Tijd dat de waarheid over Admilson R. boven tafel komt
Zaak geseponeerd
Volgens Groenendijk liet 'Appie' de handgranaat ontploffen. Door Groenendijk te redden wilde hij de held spelen, zei de oud-militair eerder tegen RTV Drenthe. Maar Defensie verdacht beiden ervan de handgranaat te laten ontploffen. Wegens gebrek aan bewijs werd de zaak geseponeerd, maar Groenendijk werd wel ontslagen uit het leger. En dat zit hem nog steeds niet lekker.
Lees meer: Onderzoek naar ontplofte handgranaat Admilson R.
Groenendijk hoopt op waarheid
"Ik hoop nu dat Admilson hierover de waarheid gaat spreken", zegt Groenendijk. "Hij heeft niets meer te verliezen, kan niet meer gezichtsverlies lijden dan dat hij nu al heeft gedaan. Als hij erkent, dan kan ik weer verder gaan met mijn leven."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.