Nieuwe politieke partij in Meppel mikt op drie raadszetels

MEPPEL - Ze demonstreerden voor Zwarte Piet en tegen het asielzoekerscentrum in Meppel. En nu gaan ze de gemeentepolitiek in; Ben Willard en Maarten Wensink zijn ambitieus.
"Bij de verkiezingen in 2018 willen we drie zetels gaan halen", zegt voorzitter Willard van de Meppeler afdeling van de Nederlandse Burger Partij.

Veranderen

"De politiek hier luistert niet meer naar de burger", zegt Wensink. "Dat willen wij veranderen. Zaken als veiligheid staan bij ons hoog op de lijst."

'Belachelijk'

In de aanloop naar de verkiezingen van 2018 melden de kersverse politici zich al bij de gemeente. "We hebben aan de bel getrokken over regels bij evenementen. Hoezo mogen mensen geen eigen consumpties meenemen? Belachelijk en volgens ons bedoeld om de horeca te spekken", zegt Wensink.

'Dit telt'

"Het is misschien klein, maar dit is wel iets wat voor ons telt", zegt Willard. "De gemeente kan dan wel zeggen dat het om het niet meenemen van glaswerk gaat, maar in feite leg je de burger op om extra geld uit te geven."

Logisch

Ze zijn nieuw in de politieke arena, maar met hun partij meedoen aan de verkiezingen is een logische stap. "We hebben tegen dingen gedemonstreerd, maar soms moet je niet vanaf de zijlijn tegen de politiek aan blijven schoppen. Dan moet je mee gaan doen om wat te veranderen", vindt Willard.

Vervolg

Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 wil de Nederlandse Burger Partij ook mee gaan doen aan de provinciale verkiezingen in 2019 en de landelijk verkiezingen in 2021.