Uniek renovatieproject in Asser wijk De Lariks begonnen

ASSEN - De renovatie van 102 sociale huurwoningen in de wijk De Lariks in Assen is vandaag officieel begonnen.
Huurders mochten van woningcorporatie Actium zelf meedenken over de plannen. De renovatie werd in gang gezet na klachten van de bewoners.

Twee buurvrouwen

Marit Pras en Elise Agterbos schreven een brandbrief naar Actium en de gemeente waarin ze hun beklag deden over de oude en gebrekkige woningen. Bert Huizing van Actium zegt dat de plannen er al waren, maar dat de brief "een duwtje in de rug was."
De corporatie stelde 6 miljoen euro beschikbaar om de huizen van binnen en buiten te renoveren. Keuken, badkamer en toilet worden nieuw en de woningen worden geheel geïsoleerd. De renovatie heeft geen gevolgen voor de hoogte van de huur.
Lees meer: Actium steekt zes miljoen in verouderde huizen in Asser wijk Lariks
Afdrogen op de overloop
Op verschillende plekken in de huizen is te zien dat renovatie nodig is. De douche is te klein om je fatsoenlijk in af te drogen. Elise Agterbos droogt zich af op de overloop. In de schuur zitten vochtplekken en vriest het in de winter. De keuken is oud en onhygiënisch.
In de wijk staat een modelwoning waarin al die gebreken zijn opgelost. De bewoners kunnen zelf kiezen hoe ze bepaalde onderdelen willen veranderen. Of ze bijvoorbeeld een open of gesloten keuken willen. Sommige extra toevoegingen komen voor rekening van de huurders. Over een jaar moeten alle huizen klaar zijn.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.