Nieuw seizoen 'Ondernemend' start vandaag

ASSEN - Het programma 'Ondernemend' wordt uitgebreid. Vanaf vandaag is het economisch programma elke zondag te zien op TV Drenthe.
RTV Drenthe werkt hierin samen met Boom Regionale Uitgevers in Meppel en de 'Ondernemersfabriek'.

In 'Ondernemend' staan ondernemen en de ondernemer centraal. Tot nu toe werd het programma in De Havixhorst in Schiphorst opgenomen. Daar komen nu edities bij vanuit de panden van de Ondernemersfabriek in Assen, Emmen en Hoogeveen. In 'Ondernemend' komen ondernemers uit heel Drenthe aan het woord.

MKB Fonds werkt als een vliegwiel
Vandaag zijn ondernemer Nico Vanderveen, Jan Jacob Halberdink van de 'Ondernemersfabriek' en Dave de Groot van het MKB Fonds Drenthe te gast. Zij vertellen over initiatieven om de Drentse economie een boost te geven.

Zo zorgt het MKB Fonds Drenthe ervoor dat MKB-bedrijven eenvoudiger een lening kunnen afsluiten. "Als wij een lening verstrekken, dan zijn banken vaak ook bereid mee te doen in de financiering van een ondernemersplan", zegt Dave de Groot van het fonds. In het MKB Fonds zit dertien miljoen euro.

Start ups verdienen steun
De Ondernemersfabriek ondersteunt startende bedrijven en biedt ruimte en coaching door gevestigde ondernemers in de provincie aan. Daarmee hoopt de Ondernemersfabriek, een initiatief van onder andere de provincie Drenthe, dat startende bedrijven sterker worden en meer kans van slagen hebben.

Eigenaar Nico Vanderveen van het gelijknamige warenhuis in Assen kijkt met belangstelling naar deze twee initiatieven. Wat hem betreft komen er meer bedrijven in Drenthe die zich bezig houden met de verduurzaming van de provincie. "Daar ligt een ontzettende grote kans."

'Ondernemend' wordt iedere zondag uitgezonden op TV Drenthe om 10.00u, 13.00u, 16.15u en 22.00u. Het programma is ook te vinden op onze website.
Meer over dit onderwerp:
Economie Ondernemend Ondernemersfabriek starters
Deel dit artikel: