Nieuwe fase in bouw Overcingeltunnel Assen

ASSEN - De bouw van de Overcingeltunnel in Assen gaat de komende weken een nieuwe fase in.
"De twee grote bouwkranen die hier staan verdwijnen binnen een paar weken", vertelt Eric van Rooijen van aannemer BAM. De wanden van de eerste helft van de tunnel zijn dan allemaal klaar, maar zitten nog verstopt onder de grond. "We leggen daarna eerste het dak op die wanden en pas dan gaan we de tunnel uitgraven", volgens Van Rooijen blijft de overlast voor de omgeving op die manier beperkt.

Nieuw station

De tunnel maakt deel uit van de nieuwbouw van het station in Assen. De Overcingellaan, de weg die voor het station langs loopt, komt over een lengte van 170 meter in een tunnel te liggen. Boven de tunnel wordt een nieuw station gebouwd. De werkzaamheden moeten in april 2018 klaar zijn.

Dakplaten

Op het bouwterrein zijn inmiddels de contouren te zien van de nieuwe ondergrondse fietsenkelder. De bovenste anderhalve meter van de wanden is uitgegraven en wordt klaar gemaakt om het dak erop te leggen. De betonnen dakplaten van drie bij negen meter worden als alles goed gaat volgende maand aangevoerd.

Bijeenkomst

Woensdagavond houdt de gemeente Assen een bijeenkomst over de ontwikkeling rond de vernieuwing van het stationsgebied.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.