Emmer wijk Angelslo in ban van rattenplaag

EMMEN - Ze lopen over het plafond en onder de woning door en krabben in de spouwmuren. Buurtbewoners van de wijk Angelslo zijn de rattenplaag in hun wijk zat. "De gemeente moet actie ondernemen."
Dat vindt Remco Botter, die de ratten al zeker twee jaar in en om zijn woning aan de Dunningehof signaleert. Botter vreest voor zijn gezondheid en klaagt over geluidsoverlast. "Als je op bed ligt, dan hoor je ze trippelen. Ik kan er niet meer van slapen."

Rattenoverlast

Uit onderzoek in opdracht van de gemeente Emmen bleek twee jaar geleden al dat er inderdaad sprake is van rattenoverlast. De gemeente heeft toen een negental gaten in het uit de jaren zestig daterende riool gedicht om de gravende ratten tegen te houden.

'Vernieuw de riolering'

Volgens Botter heeft dat weinig uitgehaald. In de omgeving van zijn huis heeft hij onlangs nog zeker dertig gaten gevonden. De Emmenaar wil dat de gemeente de riolering gaat vernieuwen om de rattenplaag een halt toe te roepen. De knaagdieren vormen volgens hem een gevaar voor de volksgezondheid.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.