Eerste schets van supermarkt Ter Borch gepresenteerd

EELDERWOLDE - Projectontwikkelaars Ballast Nedam en Heijmans presenteerden gisteravond de eerste schetsen voor de nieuwe supermarkt die moet verrijzen in de wijk Ter Borch in Eelderwolde.
"Dit is zeker niet hoe het moet worden", zegt projectontwikkelaar Bernard Sinnema. "Dit is een eerste studie om te kijken hoe de supermarkt het beste op de locatie past." De projectontwikkelaar wil tijdens een informatiebijeenkomst van bewoners van Ter Borch horen hoe zij denken over de supermarkt en welke vragen er in de wijk leven.

Voor- en tegenstanders

De grootste bezwaren van bewoners zijn de aantasting van het landschap en het vele verkeer dat de supermarkt met zich meebrengt. "We vrezen dat de ontwikkelingen in onze wijk een verkeersinfarct zullen veroorzaken", stelt een tegenstander. De mensen die geen supermarkt in de wijk willen, hebben zich verenigd in STOP Tynaarlo en laten tijdens de avond duidelijk van zich horen. "Ik kan in sommige bezwaren wel meevoelen, maar zo'n grote wijk heeft behoefte aan een supermarkt", zegt een voorstander.

Bestemmingsplan

De supermarkt moet een winkeloppervlak krijgen van maximaal 2.000 vierkante meter en volgens de berekeningen zullen zo'n 10.000 mensen uit de omgeving er boodschappen doen. Het is nog onduidelijk welke supermarkt zich wil vestigen in Ter Borch. De grond is door de gemeente Tynaarlo onder voorbehoud verkocht, omdat het bestemmingsplan nog gewijzigd moet worden.

Plan aanpassen

De projectontwikkelaar zegt aan de slag te gaan met de vragen en opmerkingen van inwoners. "Te zijner tijd zullen we onze aangepaste plannen presenteren op een nieuwe informatieavond", aldus Ballast Nedam-directeur Bernard Sinnema. Daarna is de gemeenteraad aan zet om een oordeel te vellen over de komst van de supermarkt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.