Zwemplas met zandstrand en outdoorcircuit moet meer toeristen naar Gasselterveld lokken

GIETEN - Volgende zomer kunnen recreanten naar hartelust zwemmen en zonnen bij een nieuwe waterplas met zandstrand in het Gasselterveld. Voor sportievelingen komen er outdooractiviteiten en er zit ook nog een wildpark in de pijplijn.
Maar over dat wildpark met bijzondere dieren lopen nog onderhandelingen, waar de gemeente Aa en Hunze niets over kwijt wil. Niet wie de initiatiefnemer nu is en ook niet welke dieren er mogelijk komen.

Afronding zandwinning
De jarenlange zandwinning van Zeldenrust bij het Gasselterveld krijgt met de aanleg van de nieuwe zwemplas een definitieve afronding. Dit najaar wordt daar volgens burgemeester Eric van Oosterhout verder aan gewerkt. De plas ligt naast zwemvijver 't Nije Hemelriek, dat vooral voor kinderen geschikt is.
 
De extra recreatievoorzieningen en ook nieuwe natuur komen er ter compensatie van de zandwinningsactiviteiten. Dat is overlegd met Staatsbosbeheer, de eigenaar van het bosgebied, de provincie Drenthe en de gemeente. Camping De Lente van Drenthe die vlakbij zit, gaat aan de slag met outdooractiviteiten.

Dwangsom
De afronding van de zandwinning was een eis van de provincie. Die dreigde Zeldenrust eind vorig jaar al met een dwangsom, als hij er niet voor zou zorgen zo snel mogelijk de boel op te knappen zoals was afgesproken.
 

Intussen wordt er al maanden onderhandeld over de komst van een wildpark. In oktober wordt daar meer over bekend, verwacht burgemeester Eric van Oosterhout. Eerder waren er al plannen voor een berenbos, maar de initiatiefnemer ging vorig jaar failliet en sindsdien ligt het plan voor verdere ontwikkeling van een park stil.


250.000 euro op plank
Voor het opknappen van het gebied ligt bij de gemeente Aa en Hunze 250.000 euro op de plank. Wat er met dit geld gebeurt, kan de gemeente nog niet zeggen. “Daar zijn nog geen concrete plannen voor. Maar ik kan me zo voorstellen dat de toegangsweg naar het terrein een opknapbeurt krijgt, maar dat is aan Staatsbosbeheer”, zegt wethouder Henk Heijerman.