Inwoners wijk Ter Borch niet tevreden met meten sluipverkeer

Het sluipverkeer komt onder meer langs de basisschool (Rechten: archief RTV Drenthe)
Het sluipverkeer komt onder meer langs de basisschool (Rechten: archief RTV Drenthe)
EELDERWOLDE - De gemeente Tynaarlo gaat meten hoeveel sluipverkeer door de wijk Ter Borch rijdt. Binnenkort start een zogenaamde nulmeting.
Bewoners van de wijk in Eelderwolde zijn nog niet tevreden met alleen die toezegging. Zij vrezen dat de verkeersveiligheid in het geding komt als de wijk later dit jaar een aansluiting krijgt op rijksweg A7 bij Hoogkerk. Automobilisten die de drukte van het knooppunt Julianaplein willen omzeilen kunnen dan een route door de woonwijk kiezen. Het verkeer komt dan over de Borchsingel en onder meer langs een basisschool.

Vastleggen

"We willen dat de wethouder juridisch vastlegt dat de gemeente ingrijpt als het sluipverkeer meer wordt dan drieduizend voertuigen per dag", vertelt bewoner Marcel Dol. Bewoners voelen zich door de gemeente in de steek gelaten, omdat ze het gevoel hebben dat ze de gemeente nergens aan kunnen houden. "De drukte zal door de geplande werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg van Groningen alleen maar toenemen", vreest Dol.

Toezegging

Verkeerswethouder Theun Wijbenga (CDA) wil geen oplossingen voor de verkeersproblemen vastleggen op papier. "Ieder probleem vraagt om een specifieke oplossing", aldus Wijbenga."Het is veel te makkelijk om te zeggen bij zoveel sluipverkeer plaats ik een paal of een slagboom, want die maatregelen zullen ook de bewoners treffen en daarom wil ik maatwerkoplossingen en die kun je niet van tevoren bedenken."

Drukte

De toenemende drukte in de wijk is veel bewoners een doorn in het oog. De komst van een crematorium en de geplande komst van een supermarkt zorgen naar verwachting voor veel extra verkeer.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.