Verrassing voor mishandelde Henry: 'Hij is als een kind zo blij'

EMMEN - Twee spelers van FC Emmen verrasten vandaag de mishandelde Henry Grooten met een shirtje van de club.
"Dat was echt super", vertelt ouder Rob Woering. "Op het shirtje staan alle handtekeningen van de selectie." Ook kreeg 21-jarige Henry twee kaartjes voor aankomende wedstrijden van FC Emmen.

Henry, die autistisch is en een verstandelijke beperking heeft, werd vorige week woensdag mishandeld. Hij wilde zijn spullen niet afgeven, waarna hij in elkaar werd geslagen. In het ziekenhuis bleek dat zijn jukbeen rechtgezet moest worden en dat hij botbreukjes in zijn gezicht had.

'Even zijn zorgen kwijt'
Henry had volgens Woering vandaag direct door dat het Frank Olijve en Oğuzhan Türk waren, die voor zijn deur stonden. "Hij zei: 'Wat doen jullie hier nou?' Henry is als een kind zo blij, hij is even zijn zorgen kwijt." Woering noemt het een mooie opkikker voor de familie. "Heel veel mensen leefden met ons mee, dat is echt geweldig."

Het bezoek van de twee FC Emmen-spelers was een initiatief van Brigata Fanatico, de fanatieke aanhang van de club. "Vrijdag hadden supporters al contact met ons opgenomen", vertelt Woering.


'Shirtje gaat nog niet uit'
Henry doet het shirtje voorlopig nog niet uit. "We willen het shirtje inlijsten, maar dat gaat vandaag niet lukken", lacht Woering.