Olhaco tankt zelfvertrouwen voor debuut Topdivisie

VOLLEYBAL - De mannen van Olhaco uit Hoogeveen hebben vanavond de oefenwedstrijd tegen eredivisionist VC Zwolle met 3-1 gewonnen (22-25, 25-22, 25-19 en 25-18).
De Hoogeveners maken dit seizoen hun debuut in de Topdivisie, het tweede niveau van Nederland.
De ploeg van trainer Dennis Luider mag dit seizoen promoveren, omdat Peelpush uit het Limburgse Meijel afzag van promotie.

Zwolle begint opnieuw

Wat de overwinning van vanavond op eredivsionist Zwolle waard is, is nog maar de vraag. Vorig jaar speelde Landstede Zwolle nog in de play-offs om het landskampioenschap. Maar na het afhaken van hoofdsponsor Landstede is de ploeg, op één speler na, compleet vernieuwd.
Het team van Olhaco is wel bij elkaar gebleven. Daarnaast komt Jorick Strijker over van het tweede team en ook werd Bert Bril van Kangeroe Hardenberg aangetrokken.

Ervaring

Met vier dertigplussers is het team uit Hoogeveen een mix van ervaring en talent. Met Sander Kemperman (36) uit Hollandscheveld, die tot 2009 eredivisie speelde bij Lycurgus, als exponent.
Op 24 september begint voor Olhaco het nieuwe avontuur in de Topdivisie met een uitwedstrijd in en tegen Sliedrecht.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.