Rijschoolhouder verdacht van aanranding leerlinge

Een rijschoolhouder wordt verdacht van aanranding van een leerlinge (Rechten: Pixabay)
Een rijschoolhouder wordt verdacht van aanranding van een leerlinge (Rechten: Pixabay)
HOLLANDSCHEVELD - Tegen een 63-jarige rijschoolhouder uit Hollandscheveld is 180 uur werkstraf en twee maanden voorwaardelijke celstraf geëist. De man wordt verdacht van aanranding van een leerlinge uit Slagharen.
De rijschoolhouder zou de jonge vrouw hebben geknuffeld en onder haar kleren hebben betast. Ze kwam wel eens bij hem thuis voor extra advies over haar rijlessen. In oktober 2014 zou hij haar daar aangerand hebben.

Ontkenning

De man ontkende de aanranding. Of hij de rechters van zijn standpunt kan overtuigen, is maar de vraag. Toen de vrouw hem in een berichtje vertelde dat ze het niet prettig vond wat hij had gedaan en dat hem ook tot in detail voorlegde, zei hij sorry en dat hij het niet zo bedoeld had.
Ook noemde hij de vrouw regelmatig 'schatje' en 'lieverd' op Facebook. De man zei dat hij dacht dat dat 'app-taal' was. Zijn advocaat pleitte voor vrijspraak wegens gebrek aan overtuigend bewijs.

Schadevergoeding

De officier van justitie geloofde de rijschoolhouder niet. Ze vindt dat hij de gevraagde schadevergoeding van 600 euro aan zijn oud-leerlinge moet betalen.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl