Goed jaar voor Shakespearetheater Diever

Laatste openluchtvoorstelling Richard III (Rechten: Koen Timmerman)
Laatste openluchtvoorstelling Richard III (Rechten: Koen Timmerman)
DIEVER - Morgenavond is de laatste openluchtvoorstelling van Richard III in Diever.
Daarmee komt een einde aan een goed seizoen voor het Shakespearetheater. Alle voorstellingen waren van tevoren uitverkocht.

'Steeds meer fans'

Artistiek leider Jack Nieborg kijkt tevreden terug. "We wisten niet wat we meemaakten. Misschien heeft het te maken met het feit dat het dit jaar 400 jaar geleden is dat Shakespeare is gestorven. Ik weet wel dat onze groep fans steeds groter wordt. Mensen zijn enthousiast en nemen dan hun vrienden mee die ook weer enthousiast worden."
En ook het weer zat mee, zeker de laatste twee weken. "We hebben maar een keer een voorstelling moeten stoppen in verband met de dreiging van onweer", zegt Nieborg.

Globe Theater

Mensen die de voorstelling van Richard III nog graag willen zien kunnen terecht in het nieuwe Globe Theater in Diever. Daar wordt de voorstelling de komende tijd nog in verkorte vorm gespeeld.
Jack Nieborg is inmiddels alweer bezig met het nieuwe seizoen. "Ja, dat klopt. We weten ook al wat we gaan spelen. Maar wat dat wordt maak ik bekend na de laatste voorstelling zaterdagavond. De acteurs krijgen het als eerste te horen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.