Gemeente: Pauperparadijs neemt wel een risico

VEENHUIZEN - Het Pauperparadijs wacht de toekenning van een vergunning niet af en opende vandaag vast de kaartverkoop.
Volgens de gemeente neemt de productie van Het Pauperparadijs hiermee een risico. "Ik vind het bijzonder", zegt Yvonne Arnst, projectleider namens de gemeente van Het Pauperparadijs. "Het staat hen vrij om te starten met de kaartverkoop, maar de vergunning zal gewoon de gebruikelijke procedure doorlopen. Als er geen vergunning komt, moeten ze de kaarten terug betalen."
Lees meer: Pauperparadijs:Nog geen vergunning: wel kaartverkoop
Nadat begin deze maand de theaterproductie positief werd beoordeeld door de inwoners van Veenhuizen, hakten de producenten gisteren de knoop door. Dat betekent dat het theatergezelschap niet wacht op de toewijzing van de vergunning door gemeente Noordenveld. Sterker nog, de vergunning moet officieel nog worden aangevraagd.

Evaluatie

Over het krijgen van de vergunning is de producent niet zenuwachtig. Wolter Lommerde: "Verreweg het grootste gedeelte van de gemeente is positief en we voldoen aan alle eisen om een vergunning te krijgen. Je zou bijna zeggen: er is geen reden om hem niet te geven."

Vorige week organiseerde de gemeente een evaluatie voor de inwoners van Veenhuizen. 165 van de 400 mensen vulde de rondgestuurde enquête over de theaterproductie in. Daaruit blijkt dat tien procent van de Veenhuizers hinder ondervond van Het Pauperparadijs. Van die tien procent had de meerderheid (tachtig procent) last van het geluid van de voorstellingen. Ook werden repetities en vertrekkende bezoekers als hinderlijk ervaren.
Als de Stichting Het Pauperparadijs nog een serie voorstellingen organiseert, zegt negentig procent positief te zijn. De helft van de mensen die de enquête invulden vond het aantal voorstellingen van afgelopen jaar zelfs te weinig.

Kaartverkoop

Vandaag is de kaartverkoop om 12 uur begonnen voor mensen die op de wachtlijst staan. Morgen start de kaartverkoop voor de rest van de geïnteresseerden. De voorstellingen worden gespeeld van woensdag 14 juni, tot en met zondag 6 augustus.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.