'Diever moet internationaal bekend worden als Shakespeare-dorp'

Het Shakespearetheater in Diever (Rechten: RTV Drenthe / Arie Meijer)
Het Shakespearetheater in Diever (Rechten: RTV Drenthe / Arie Meijer)
DIEVER - Het dorp Diever moet internationaal in een adem genoemd worden met Shakespeare. Dat doel heeft de stichting Diever, Village of Shakespeare.
"De bedoeling is dat we Shakespeare in het dorp Diever gaan verankeren", vertelt Monique Smidt van de stichting. "We willen Diever nog duidelijker op de kaart zetten als dorp waar Shakespeare beleefd wordt."
De ambitie van de stichting is grenzeloos, volgens Smid. "Natuurlijk is het mooi als het in Nederland bekender wordt, maar ook internationaal willen we dat uitdragen."
Om die bekendheid te vergroten wil de stichting de komende vijf jaar projecten stimuleren die nauw verbonden zijn met Shakespeare. "Dat kunnen kunstuitingen zijn en bijvoorbeeld cultuuronderwijs", vertelt Smidt. "We staan hier ook bekend om de natuur en die is heel nauw verbonden met de stukken van Shakespeare. Je kunt je allerlei initiatieven voorstellen waarbij dit thema zou passen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.