'Nieuw bestuur PvdA Drenthe moet beter zijn voorbereid op crisis'

De PvdA in Drenthe heeft een nieuw bestuur
De PvdA in Drenthe heeft een nieuw bestuur
ASSEN - De PvdA in Drenthe heeft vanmorgen een nieuw bestuur gekozen.
De bestuursleden stelden hun positie beschikbaar
.

Negen leden

De PvdA wilde terug naar een bestuur van zeven leden, maar uiteindelijk zijn alle negen kandidaten benoemd. Jacob Bruintjes blijft voorzitter van de club. "Ik ben blij dat de vergadering daar steun voor uitspreekt", zegt hij daarover. John Hofmeijer is penningmeester en Albert Huizing is secretaris.
De andere bestuursleden zijn: Wim Boonstra, Mark Turksma, Johan Rumahloine, Henk van de Rijt, Marloes Oostindie en Wietze de Wind.

Crisis

Volgens Bruintjes heerste een goede sfeer tijdens de vergadering. Hij spreekt dan ook van een waardige vergadering. Er is nog wel kort teruggeblikt op de affaire rondom Van der Tuuk, maar echt inhoudelijk is die affaire niet meer besproken. Het nieuwe bestuur wil vooral naar de toekomst kijken. Toch zijn er wel lessen geleerd uit het verleden, zegt Bruintjes.
"Er zijn een paar zaken misgegaan in het verleden. We waren niet voorbereid op een crisis, zoals met Van der Tuuk. Daar waren we gewoon niet mee bezig. Het is belangrijk dat we vanaf nu beter zijn voorbereid op dit soort dingen, ook al lijkt alles gewoon goed te gaan."

Eenheid

Het nieuwe bestuur staat nu in principe weer voor twee jaar vast. De toekomst van het bestuur ziet er volgens Bruintjes weer zonnig uit. Een bestuur moet een eenheid zijn en dat is nu het geval, meent Bruintjes.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.