Metzemaekers kopt ACV naar koppositie

VOETBAL - ACV is er op de valreep in geslaagd om de vierde zege op rij te boeken in de Hoofdklasse B. Op eigen veld won de ploeg van Fred de Boer met 2-1 van Eemdijk.
Voorsprong

Na een klein half uur spelen maakte Arjen Hagenauw de openingstreffer voor de Assenaren. De voorsprong was verdiend, want ACV had voor de treffer van Hagenauw al een aantal goede kansen gemist.

Niet genieten

Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. Amper een minuut later maakten de gasten uit Utrecht gelijk, doordat Fouad Belarbi een corner binnenwerkte. ACV bleef de aanval zoeken, maar goede kansen voor Feenstra, Metzemaekers en Eleveld werden niet benut, zodat beide ploegen met een 1-1 tussenstand gingen rusten.

Metzemaekers

In de tweede helft kreeg ACV minder kansen en waren de gasten uit Bunschoten een paar keer dicht bij een voorsprong. Toen iedereen in Assen zich al had verzoend met een gelijkspel, sloeg Thomas Metzemaekers toe. De middenvelder kopte een perfecte voorzet van Erik Eleveld hard binnen.
ACV heeft nu dertien punten uit vijf duels en kent daarmee een uitstekende seizoensstart. Door het 1-0 verlies van Staphorst bij SDC Putten staan de Assenaren nu bovenaan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.