Ondernemend over uitdagingen, havens en economie

ASSEN - Waarom heet de haven van Meppel 'Port of Zwolle', voor welke uitdaging staat Meppel en is een raadslidmaatschap wel te combineren met een eigen bedrijf? In Ondernemend vandaag het antwoord.
Sinds vorige week is het programma Ondernemend wekelijks te zien op RTV Drenthe. Deze week zijn we te gast in Schiphorst om te praten over ondernemen en de ondernemer.

Haven aan het spoor

Jeroen van den Ende van Port of Zwolle vertelt over het plan om de havens van Meppel, Zwolle en Kampen aan te sluiten op het spoor. Van den Ende is de baas van de drie binnenhavens en moet ervoor zorgen dat deze tak van industrie verder groeit.
Voor VVD-raadslid en ondernemer Annigje Udinga is het best nog eens schipperen tussen de twee functies. Maar waar ze van overtuigd is als ondernemer en raadslid, is dat Meppel groot moet denken. De tijd van een beetje kruidenieren is voorbij.

Niet meer klein denken

En daar is Gert Jan Holterman van de Meppeler Uitdaging het mee eens. Holterman moet er voor zorgen dat maatschappelijke organisaties worden geholpen door het bedrijfsleven. Hoe dat zit, vertelt hij vandaag in Ondernemend.
Muziek is er van Jordi Holterman uit Meppel. Ondernemend is te zien om 10.00 uur, 14.00 uur, 16.00 uur en 22.00 uur. Alle uitzendingen zijn terug te kijken via de website.
Ondernemend is een samenwerkingsverband van RTV Drenthe, Boom Regionale Uitgevers en De Ondernemersfabriek.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.