Lindeman rijdt zich tijdens EK in de kijker voor WK Qatar

Bert-Jan Lindeman (Rechten: archief RTV Drenthe)
Bert-Jan Lindeman (Rechten: archief RTV Drenthe)
WIELRENNEN - Bert-Jan Lindeman uit Assen was meer dan 200 kilometer in de aanval, maar het leverde hem geen medaille op tijdens het eerste EK wielrennen voor profrenners ooit.
Meteen bij start reed Lindeman weg. Hij kreeg gezelschap van de Zwitser Pirmin Lang, Risto Raid uit Estland en Andrii Bratasjtsjoek uit de Oekraïne. De maximale voorsprong van de vier liep op naar elf minuten. Pas dertig kilometer voor de streep werd de 27-jarige Drent als laatste van de leiders ingerekend.

Podium

Peter Sagan won de eerste Europese titel van het profpeloton. Het zilver was voor de Fransman Alaphillipe en het brons voor de Spanjaard Dani Moreno
WK Qatar?
Vorige maand, na de Gouden Pijl in Emmen, sprak Lindeman z'n wens al uit om het WK in Qatar te rijden. De wedstrijd van vandaag zal daar ongetwijfeld aan bijdragen. De wegwedstrijd voor de profs wordt op 16 oktober in Doha verreden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.