Geen 10-1 deze keer, maar VAKO leeft

VOETBAL - Een  nieuwe monsterscore zat er vandaag niet in, maar VAKO wist de derde competitiewedstrijd van het seizoen wel te winnen. Daardoor is de club nog altijd de trotse koploper in de 3e klasse B van het zondagvoetbal.
Geen graadmeters

VAKO-trainer Egbert Darwinkel temperde de hoge verwachtingen, voorafgaand aan het thuisduel tegen FC Lewenborg, al. "Dit wordt een ander duel dan de twee hiervoor die we met 10-1 wonnen. Eerlijk is eerlijk, zowel Actief als ZFC Zuidlaren waren geen graadmeters."

VAKO leeft

Toch waren de supporters in groten getale naar sportpark Vries afgekomen. "VAKO leeft", aldus één van de bezoekers." De twee 10-1 zeges zorgen wel voor nieuwsgierigheid, ook bij clubman en sportjournalist Dick Heuvelman die de klassieker PSV - Feyenoord er zelfs voor liet schieten. "Ik was altijd al trots op deze club, maar nu extra. Het is mooi om te zien dat deze vereniging het zo goed doet en dat met alleen maar eigen jongens."

"VAKO is een echte derdeklasser"

Volgens Heuvelman schuilt er geen geheim achter de huidige prestaties van zijn club. "Nee, helemaal niet zelfs. De huidige spelers waren er vorig seizoen ook al, maar toen kampten er liefst zes met langdurige blessures. Nu is de groep fit en compleet en zie daar: we winnen alles." De oud-leider van de club uit Vries ziet VAKO dit seizoen wel meestrijden om promotie. "Ooit speelde deze club al eens 2e klasse, dat was in de jaren 50 van de vorige eeuw, maar eigenlijk is VAKO een typische derdeklasser.

Voorzitter VAKO tipt Veendam 1894

VAKO stelde het publiek vanmiddag flink op de proef tegen FC Lewenborg. Pas in de absolute slotfase scoorden invaller Roy de Bruin en Jelle Wichers waardoor de thuisclub met 2-0 won.
Met 9 punten uit 3 duels is VAKO logischerwijs koploper. Ook GOMOS en Veendam 1894 zijn nog zonder puntenverlies, al heeft de laatste club wel een wedstrijd minder gespeeld. "Maar Veendam 1894 is voor mij wel de grote favoriet. Die club heeft zich deze zomer versterkt met Marnix Kolder van FC Emmen en met twee spelers van ACV", aldus VAKO-voorzitter Koos Koops. "Zelf moeten we bovenin mee kunnen draaien, al hoop ik stiekem natuurlijk op het kampioenschap"

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.