Agent schiet per ongeluk met dienstwapen na snelkraak

Politieonderzoek bij de cafetaria (Rechten: Persbureau Meter)
Politieonderzoek bij de cafetaria (Rechten: Persbureau Meter)
GRONINGEN - De agent die afgelopen nacht een schot loste bij de snelkraak op een snackbar in Groningen, deed dat per ongeluk. Dat meldt de politie.
De snackbar is eigendom van ondernemer Albert Kuil uit Spier.
De politieagent in burger liep rond twee uur over de Verlengde Hereweg. De politie surveilleert extra vanwege een plofkraak vorige week bij een Albert Heijn in de buurt en een eerdere inbraak bij de snackbar van Kuil.
Lees meer: Politie lost schot na snelkraak bij snackbar van ondernemer uit SpierGlasgerinkel
"Op het moment dat de agent op straat liep reed een scooter voorbij. Er zaten twee mannen op. Ter hoogte van de cafetaria stapte de passagier af en de bestuurder reed door. Kort daarop hoorde de agent glasgerinkel", meldt de politie.
Toen de agent bij de cafetaria ging kijken, reed dezelfde scooter voorbij. De bestuurder had een bivakmuts op. Ook zag de agent dat de ruit van de snackbar was vernield. In de zaak stond volgens de politie een man achter de balie te rommelen.

Dienstwapen

"Gezien de bivakmuts, een verdachte in de zaak en het feit dat de politieagent alleen was pakte hij uit voorzorg zijn dienstwapen. Toen hij bekendmaakte dat hij van de politie was, rende de verdachte richting de agent. Hij duwde een kassalade tegen de agent aan. Er ontstond wat duw- en trekwerk waarbij er onbedoeld een schot afging", aldus de politie.
Voor zover bekend raakte er niemand gewond. De verdachten sloegen op de vlucht en zijn nog spoorloos.
De politie doet onderzoek naar het geweldsincident. Ook wordt onderzocht of het gebruik van het dienstpistool rechtmatig was, laat een woordvoerster weten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.