BN'ers steunen gebroeders Isaacs uit Assen: De onzekerheid is onmenselijk

ASSEN - Jochem van Gelder, Lange Frans en oud-minister Margreeth de Boer hebben samen met een groep andere bekende Nederlanders een video opgenomen om de vluchtelingen Darlington en Prosper Isaacs uit Assen in Nederland te houden.
Het tweetal vluchtte op 11- en 14-jarige leeftijd tijdens een burgeroorlog vanuit Sierra Leone naar Nederland. Vijftien jaar later woont het duo hier nog, maar nog altijd dreigt uitzetting.

Stempelen

Iedere dinsdag moeten de inmiddels 29-jarige Darlington en de 26-jarige Prosper naar de vreemdelingenpolitie in Assen om te 'stempelen'. Ondertussen wachten zij af: krijgen ze een verblijfsvergunning of worden de broers alsnog het land uitgezet?
Lees meer: Tientallen mensen gaan mee stempelen met uitgeprocedeerde broers Isaacs
'Onmenselijk'
"Het is onmenselijk dat zij nog steeds in onzekerheid zitten", geven de BN'ers aan in het filmpje. Zij steunen een actiegroep in Assen, die opkomt voor de broers. Morgenochtend gaat de groep weer mee naar het politiebureau, voor een stempel voor de broers.
De film wordt volgende week dinsdag aangeboden op het Binnenhof in Den Haag, waarbij ook duizenden handtekeningen worden overgedragen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl