PAC Coevorden betreurt standpunt van college over azc

Azc Oosterhesselen  (Rechten: archief RTV Drenthe)
Azc Oosterhesselen (Rechten: archief RTV Drenthe)
OOSTERHESSELEN - De politieke partij Progressief Akkoord Coevorden (PAC) is niet blij met het advies aan staatssecretaris Klaas Dijkhoff.
Gisteren adviseerden de Drentse burgemeesters en commissaris van de koning Jacques Tichelaar aan Dijkhoff om tweehonderd vluchtelingen op te vangen in Oosterhesselen en met daarbij een buffer voor nog eens tweehonderd asielzoekers.

Maximaal 150

Fractievoorzitter van het PAC Herman Scholte vertelt dat zijn partij niet tegen de opvang van vluchtelingen is, maar dat het aantal vluchtelingen wel in verhouding moet staan met het aantal inwoners van Oosterhesselen. "Ook omdat voor een kleiner azc in Oosterhesselen een breder draagvlak is bij de bevolking. Ik denk dat dat voor zowel de inwoners van Oosterhesselen als voor de asielzoekers heel belangrijk is."
Oosterhesselen telt 1.700 inwoners. Volgens Scholte passen daar maximaal hondervijftig vluchtelingen bij.

'College verschuilt zich'

Volgens het PAC verschuilt het college van de gemeente Coevorden zich achter de mening van de Drentse regietafel. "Dat het college geen eigen standpunt inneemt, betreur ik. Want nogmaals we zagen hier wel kans om te komen tot een kleiner azc in Oosterhesselen", vertelt Scholte

Afwachten

Volgens Scholte kan er nu niet veel meer gebeuren dan wachten op de definitieve uitspraak van Dijkhoff.
De staatssecretaris neemt voor 15 oktober een definitief besluit over de Drentse azc's.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.