Jeugdsportfonds Drenthe blij met miljoenen voor armoedebestrijding

DEN HAAG - "Eindelijk!", roept Koert Thalen van het Jeugdsportfonds Drenthe uit. Het kabinet heeft 100 miljoen euro beschikbaar gesteld voor kinderen die in armoede opgroeien. In Drenthe zijn dat er 11.000.
"Het is gewoon nodig", zegt Thalen over de financiële steun. "De situatie is schrijnend. Ook bij ons in Drenthe."

Sportcontributie betalen

Het fonds zorgt ervoor dan arme kinderen tóch hun sportcontributie kunnen betalen en bijvoorbeeld een paar voetbalschoenen kunnen kopen. Daarnaast is Thalen betrokken bij het Jeugdcultuurfonds, dat bijvoorbeeld muzieklessen betaalt.

Vioolles voor Zahra

Een van de kinderen die al gebruikmaakt van zo'n regeling is de achtjarige Zahraa Allami uit Vledder. Ze krijgt sinds een half jaar vioolles. Haar ouders, die oorspronkelijk uit Irak komen, zijn werkloos. Haar ouders vinden het belangrijk dat hun kind toch leert spelen.

Geld naar gemeenten

Het is nog niet duidelijk hoe de 100 miljoen euro wordt ingezet en welke voorwaarden daaraan zijn verbonden. De Drentse afdelingen van het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds verwachten dat een groot deel van het bedrag naar de gemeenten zal gaan.
"Samen met gemeenten kunnen we proberen het geld bij de juiste groepen terecht te laten komen", denkt Thalen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.